Anthro

architects london essex logo anthor architecture

Architect Interior Designer Holland Park London UK

Buckley House, Holland Park, London, 2018

This Holland Park duplex apartment was fully redesigned and extended as part of a complete renovation project for a local property developer to create a three bedroom apartment.

Our design focused on improving the circulation through the insertion of a new sculptural staircase into the centre of the floor plan.

architect interior design london essex holland park anthro architecture ltd
architect interior design london essex holland park anthro architecture ltd

Architect Interior Designer Holland Park London UK

Honest Minimalism 

The new stair threads are clad in walnut with concealed LED uplighters and downlighters carefully integrated into the clean lines of the white balustrades.

Anthro Architecture

Clean Lines, Calm Space

The concealed LED uplighting around the stairs creates a sense of drama around the stairs while also filling the space with light.

architectural design london essex holland park anthro architecture ltd
architect interior design london essex holland park anthro architecture ltd

Anthro Architecture

Simple Colour Palette

We chose a simple palette of walnut cladding and flooring paired with Crittall doors and dark metal ironmongery. In the bathrooms, large-format carrara marble slabs continue this theme of minimalist natural materials.

architect interior design london essex holland park anthro architecture ltd

Anthro Architecture

Walnut Cladding with Crittall

The crittall screens between spaces help create a sense of openness between rooms while also offering the opportunity to enclose the spaces and create a sense of privacy. 

We also integrated walnut clad reveals to all the window openings, which were used to conceal full-height sheer curtains, adding privacy and modulating the quantity of sunlight entering each room.

architect interior design london essex holland park anthro architecture ltd
architect interior design london essex holland park anthro architecture ltd

Anthro Architecture

Project Credits

Client: Private Developer

Completed: 2018

Location: Holland Park, Kensington, London

Photography: Simon Carruthers (www.simoncarruthers.org.uk)

Sales Brochure: Milton Stone